El Prat iguala Barajas

FONT:   NACIÓ DIGITAL
ENLLAÇ A L’ARTICLE:    http://www.naciodigital.cat/noticia/57801/prat/iguala/barajas

– Els aeroports de Barcelona i Madrid registren el mateix volum de passatgers al juliol: 3,8 milions.

Els aeroports de Barcelona i de Madrid-Barajas han rebut aquest mes de juliol 3,8 milions de passatgers cadascun, amb un augment del 0,3% per al primer i un descens del 14,4% per al segon, respecte el mateix mes de l’any passat, segons dades d’Aena.

Per a l’aeroport barceloní, que s’acosta als 20 milions de passatgers, es tracta la xifra més alta aconseguida en un mes de juliol. Pel que fa l’aeroport de Girona, condicionat pels incendis de l’Empordà que van convertir l’aeròdrom en la base dels avions apagafocs, va registrar 384.187, un descens de l’1,8%. A Reus, els passatgers van augmentar un 0,7% respecte el juliol del 2012, fins als 166.984.

Aquest mes passat, el passatger internacional a l’Aeroport del Prat ha seguit sent el protagonista al Prat amb un creixement de gairebé un 10%, mentre que el de la UE ho fa en un 3,5%. En canvi, el nombre de viatgers espanyols cau un 11,1%. En l’acumulat de l’any, la xifra ja s’acosta als 20 milions de passatgers (-1,4%), mentre que el de Barajas se situa en els 22,7 milions, tot i que amb un descens del 14,7% respecte el mateix mes de l’any passat.

A l’Aeroport de Girona, el nombre d’operacions va caure un 5,6%, ja que l’aeròdrom es va convertir en la base central dels avions apagafocs de l’incendi de l’Empordà entre el 22 i el 27 de juliol de l’any passat. Sinó, hi hauria hagut un augment de les operacions del 3,2%. El nombre de passatgers va caure un 1,8%, amb una davallada destacada dels passatgers espanyols i italians, tot i que amb un augment important dels viatgers de companyies com Transavia i Wizzair.

Pel que fa l’Aeroport de Reus, va operar 2.240 vols el passat mes de juliol, un 11,9% més que el juliol del 2012, i el nombre d’usuaris va tenir un creixement més sostingut, del 0,7%, fins arribar als 166.984 passatgers. Aquest juliol és el tercer mes consecutiu en què creix el nombre de viatgers.

Palma de Mallorca cau i Alacant puja
El tercer aeroport amb major nombre de passatgers i operacions a l’Estat, Son Sant Joan de Palma de Mallorca, ha rebut la visita de 3,3 milions, un 1,3% menys respecte el juliol de l’any passat, mentre que el d’Alacant ha registrat un augment del 9,4%, fins als 1,1 milions de viatgers. Els altres aeroports de les Illes Balears, Eivissa i Menorca, van patir uns descensos de l’1,6% i del 2,2%, amb un milió i 490.495 viatgers, respectivament. De la seva banda, l’aeroport de València ha patit un retrocés del 4,6% al juliol, amb 503.382 passatgers

Anuncis

One thought on “El Prat iguala Barajas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s