El PIB català creix un 3,4% el 2015, la millor xifra en nou anys | Nació Digital

El PIB català ha crescut un 3,4% el 2015, el registre més elevat dels últims nou anys, després que l’economia catalana avancés un 4,1% el quart trimestre (+0,9% respecte al trimestre anterior), segons ha informat aquest dijous el Departament d’Economia amb dades avançades. El creixement del quart trimestre ha estat impulsat tant per la demanda interna com per les exportacions.

En un comunicat, la Generalitat ha incidit que Catalunya ha crescut el 2015 per sobre d’Espanya (3,2%) i de la mitjana europea (1,6%).

Per sectors, els serveis han liderat el creixement amb un 3,8%, amb una trajectòria positiva tant de la demanda interna com del turisme interior i estranger. L’augment mitjà de la indústria catalana ha estat el 2015 del 2,7%, fet que suposa 1,2 punts més que el 2014, i suma tres exercicis d’augment.

La construcció ha recuperat el camí de l’increment després de set anys de reducció, amb un avanç del 3,5%, per la millora del subsector de l’habitatge, meVtre que l’obra civil ha tornat a caure el 2015 (després d’haver crescut el 2013 i el 2014) per la licitació més baixa d’obra pública. També ha caigut l’agricultura, concretament un 0,9% el 2015, amb decrements en els quatre trimestres, més acusats a principis i finals d’any.

Via: El PIB català creix un 3,4% el 2015, la millor xifra en nou anys | Nació Digital.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s